Oferta

„KOMINKOWY SPICHLERZ”

 

JABŁEK WPRAWDZIE NIE RODZĘ, LECZ MIĘ PAN TAK KŁADZIE

JAKO SZCZEP NAJPŁODNIEJSZY W HESPERYSKIM SADZIE….

Jan Kochanowski „ Na lipę”

 

W naszym Spichlerzowym, pięknym sadzie, w przeciwieństwie do lipy z fraszki  Jana z Czarnolasu, „rządzą” drzewa owocowe a przede wszystkim stare, unikalne jabłonie – renety. Owoce Królowej Jabłek  są twarde, o charakterystycznym winno-kwaskowatym smaku i aromacie, nieporównywalnym do innych.

Kto kocha szarlotkę, ten wie.

Jednak „ Nie samymi jabłkami człowiek żyje”. Pielęgnujemy także liczne śliwy węgierki, grusze i orzechy włoskie.

 

Amatorów „owoców prosto z drzewa” zapraszamy zatem na „ekospotkania” z sadownikiem  od lipca do października, przetwory zaś -  soki, konfitury i czatneje są dostępne w naszym gospodarstwie przez cały rok, na miejscu i w wysyłce.

Kto miał okazję posmakować któregoś z naszych przetworów na pewno poświadczy, że są …..pyszne, zdrowe i w 100% naturalne.

Swój smak i aromat zawdzięczają nasłonecznieniu naszej górskiej działki, krystalicznie czystej atmosferze i wodzie jak również miłości z jaką podchodzimy do pracy w naszym gospodarstwie.

 

W odległości 100 m od Spichlerza zaczyna się piękny, mieszany, grzybowy las.

 

Dla przyjaciół, którzy chcieliby spędzić parę dni obcując z przyrodą w tym sadem, poznać tajniki gotowania, przetwarzania a przede wszystkim odpocząć, mamy przygotowane  słoneczne  pokoje wieloosobowe.

 

Na koniec już, wracając do Kochanowskiego i lipy – mamy, piękne lipy okalają Spichlerz od zachodu, ich kwiatostany zbieramy na przełomie czerwca i lipca na zimową herbatkę dla Was.